Auteur: Tim van Peer

Mijn allereerste blog. Best een bijzonder moment. Beetje spannend ook wel. Ken je dat gevoel van zo’n kriebel in je buik? Ik weet uit ervaring dat sommige opdrachtgevers dit ook voelen als ze voor het eerst met ons om tafel gaan zitten. Om bijvoorbeeld de afbouw of een geveloplossing voor hun (nieuwe) bedrijfspand te bespreken. Dit is ook logisch. Vaak weten opdrachtgevers niet waar ze rekening mee moeten houden en wat ze moeten verwachten.

Kennisdeling

Dat geldt nu ook voor mij. Waarom ik dan toch dit blog schrijf? Simpel. Omdat ik geloof in kennisdeling. En kennis hebben we bij Pvvt heel veel. Zaken die voor ons gesneden koek zijn, blijken voor onze opdrachtgevers vaak toch bijzonder. Vandaar dat wij onze kennis graag delen met anderen, zodat we samen de wereld (lees: de gebouwen) nog een stukje mooier kunnen maken.

Creativiteit

Laat ik bij het begin beginnen. Toen ik 12,5 jaar geleden PvvT oprichtte, had ik een duidelijk beeld voor ogen. Ik wilde mijn opdrachtgevers volledig ontzorgen met vakmanschap en creativiteit. En dat doe ik nu, anno 2018, samen met mijn team nog steeds. Door continu out of the box te denken, verrassen wij opdrachtgevers met een sfeervolle afbouw, uniek interieur of opvallende geveloplossing. Wij denken voortdurend mee, geven gevraagd én ongevraagd adviezen en gaan uitsluitend voor het allerbeste proces en eindresultaat.

Juiste uitstraling

Goed. Terug naar de reden van dit blog. Kennisdeling. Ik wil graag tips delen met bedrijven die de afbouw willen laten verzorgen bij een bestaand of nieuwbouw pand. Want naast een mooie, inspirerende uitstraling, dient een werkomgeving ook functioneel te zijn. Zeker in de huidige tijden waarin flexibel werken steeds normaler wordt. Onderstaand enkele tips om goed voorbereid tot het juiste resultaat te komen.

Hoe kom ik tot een optimale afbouw?

Tip 1:
Breng uw wensen en eisen in kaart.

Tip 2:
Bepaal uw budgetverwachting.

Tip 3:
Onderzoek of er bouwtekeningen beschikbaar zijn van de desbetreffende ruimte.

Tip 4:
Neem zo vroeg mogelijk contact op met een specialist.
Liefst PvvT natuurlijk ;-). Waarom? Simpel. Een specialist weet waarover hij praat. Hij komt met tips en adviezen waar u zelf vaak niet aan denkt, zeker niet als u voor de eerste keer nieuw bouwt.

Tip 5:
Creëer een ruimtelijke en functionele omgeving die past bij uw persoonlijkheid én de sfeer binnen uw bedrijf.
Maak een moodboard, laat u inspireren door bijvoorbeeld Pinterest, een interieurontwerp(st)er, of PvvT natuurlijk.

Tip 6:
Het is een inkopper. Ik weet het. Maar kijk ook naar de langere termijn.
Verwacht u groei voor uw bedrijf? Gaat er op middellange termijn iets veranderen in uw personeelsbestand? Houd hier dan rekening mee bij het materiaal gebruik. Kies voor materialen die makkelijk gedemonteerd en hergebruikt kunnen worden.

Tip 7:
Zorg voor duidelijke afspraken omtrent deadlines.
Best vervelend namelijk, als u uw bedrijfsruimte al wilt gebruiken, maar de verf is nog aan het drogen. Of de tegels in de toiletruimtes zijn nog niet geplaatst. Of de vloerbedekking is nog niet geleverd. Of de binnendeuren hebben vertraging opgelopen. Of de entreebalie is nog niet af. Of…… Gelukkig hoeft u zich bij PvvT geen zorgen te maken over dit soort zaken. We stellen vooraf samen tekeningen en planningen op en deze worden door ons gedurende het gehele proces bewaakt. U komt dus nooit voor verrassingen te staan.

Tip 8:
Zorg voor enkele eyecatchers in uw pand.
Wissel een tijdloze afbouw af met enkele spraakmakende accenten. Door gebruik te maken van verschillende materialen, de juiste lichtinval en u te laten inspireren door een specialist, creëert u binnen elk budget een werkomgeving waar uw medewerkers graag vertoeven. En u weet het: hoe prettiger het werkklimaat, hoe hoger de productiviteit! Tip: de komende maanden zullen wij regelmatig inspirerende projecten uitlichten op onze website. Doe er uw voordeel mee en neem gerust contact met ons op.

Tot slot

Na het schrijven van dit blog ben ik tot 2 conclusies gekomen. Eén: ik vind bloggen echt leuk. Twee: ik ben een creatieve detaillist. Ik geef opdrachtgevers graag gedetailleerde adviezen, maar een blog is hier minder geschikt voor. Tenzij jullie graag anderhalf uur willen lezen natuurlijk, maar dan hoor ik dat graag voor het volgende blog. Ik ben echter altijd bereid een nadere toelichting te geven. Laten we samen iets moois maken!

Meer informatie

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd wat Pvvt voor u kan betekenen? Bel dan naar +31 (0) 88 205 34 60 of mail naar info@pvvt.nl.

Tim van Peer
Manager Pvvt