Auteur: Tim van Peer

Totale metamorfose

Michael Embregts en Patrick van der Heijden 2

Mocht u nog nooit bij ons op kantoor geweest zijn: de ruimte was opgesplitst in verschillende delen. En dat kon efficiënter vonden we. We wilden één inspirerende loft ruimte creëren. Een ruimte waarin we al onze kennis en kunde op het gebied van afbouw en interieur konden tonen. Met enkele spraakmakende accenten. En natuurlijk hadden we een wensenlijst: een kantoor met spreekkamer voor mijzelf, veel licht, ruime werkplekken, een plantenwand en gebruik van mijn favoriete materiaal: hout.

Wat hebben we gedaan?

In samenwerking met Studio Linn hebben we een moodboard gemaakt. Nou vind ik het sowieso erg leuk om creatief bezig te zijn voor onze opdrachtgevers, maar in dit geval voelde het helemaal als een feestje. Omdat het voor onszelf was. Ken je dat gevoel van een kind in een snoepwinkel? Zoiets dus. Ik heb ’s avonds dan ook – nog vaker dan normaal – heel wat uurtjes doorgebracht op Pinterest.

Eerst slopen, dan opbouwen

Nadat alle voorbereidingen getroffen waren, hebben we eerst alle binnenwanden en -puien verwijderd. Hierdoor ontstond één open en grote ruimte. Vervolgens hebben we het kozijn richting onze receptie gesloten, zodat er nog maar één ingang naar de afdeling overbleef. Dit is een bewuste keuze geweest voor onze medewerkers, omdat er hierdoor minder “loop” en dus ook minder ruis op de afdeling is.

Heerlijke werkomgeving

Hierna begon het mooiste gedeelte: de afbouw van het kantoor! We hebben plafondeilanden en indrukwekkende zwarte stalen puien geplaatst, diverse kaders en een plantenwand gecreëerd, verschillende overlegtafels gemaakt en we zijn creatief geweest met Barnwood en eiken hout. De meubels zijn vervangen en er hangt prachtige verlichting. En, en, en….. zo kan ik nog wel even doorgaan. Feit is dat we allemaal ontzettend trots zijn op het eindresultaat. Het is elke dag een feest om hier te mogen werken!

Wilt u het met uw eigen ogen zien? Kom gerust eens langs voor een kop koffie en ik beloof u dat u geïnspireerd ons pand zult verlaten!

Tot slot: enkele tips

Wilt u ook een optimale afbouw? Lees dan mijn blog met 8 tips voor een onderscheidende afbouw en interieur eens. Meer informatie over onze werkwijze vindt u uiteraard op onze website.

Tim van Peer
Manager Pvvt