Geplaatst op 16 april 2019

Afbouw en gevelbekleding Imagewharf

De nieuwe creatieve hub in de Amsterdamse Houthavens, op steenworp afstand van de Jordaan, is de locatie van creatieve campus Imagewharf. Een energieke omgeving waar deze urban community perfect in past. Het complex is een initiatief van een aantal creatieve bedrijven en Steengoed en omvat maar liefst 17.500 m² bouwvolume op bijna 1,5 hectare grond. Een indrukwekkend en uniek project waar ook Pvvt een bijdrage aan mocht leveren.

Enorme stads-oase

Imagewharf bestaat uit drie grote panden: het Ontwerpgebouw, het Werkgebouw en het Studiogebouw. De gebouwen zijn opgedeeld in diverse multifunctionele vertrekken in de vorm van werkplaatsen, ateliers en loft offices met zeer diverse afmetingen. Daarnaast zijn er onder andere een clubhuis, stadspark en stadstuinen. De bijdrage van Pvvt aan dit enorme project was net zo divers als het project zelf. Ook wij gingen aan de slag met hout, aluminium (composiet) en kalkzandsteen. In totaal plaatsten we heel wat vierkante meters:

– 900 m² houtskeletwanden
– 900 m² Alucopal gevelbekleding (4mm in wit en zwart, verlijmd d.m.v. Simson Paneltack)
– 650 m² kalkzandsteen in de parkeergarage (vellingblokken)

Het stijl- en regelwerk voor de houtskeletwanden hebben we uitgevoerd in vurenhout (184 x 38 mm). Voor de isolatie hebben we het geheel voorzien van twee lagen 90 mm PIR en dampremmende folie. Aan de buitenkant zorgt dampdoorlatend en waterkerend fassadedoek voor isolatie.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u ook een afbouw van topkwaliteit? Of bent u benieuwd wat Pvvt nog meer voor u kan betekenen? Bel dan naar 088 205 34 60 of mail naar info@pvvt.nl.

Afbouw en gevelbekleding Imagewharf