Geplaatst op 18 juli 2021

In het tweede kwartaal van 2022 wordt in Blaricum een particuliere zorgvilla opgeleverd voor dementerende ouderen. De villa krijgt een karakteristieke stijl die volledig aansluit bij de bekende rieten daken in het Gooi. In de zorgvilla van ruim 325 m² worden 29 zorgappartementen gerealiseerd.

Pvvt heeft de opdracht gekregen om in negen weken tijd onder andere de gevelconstructie en de op maat gemaakte gevelbekleding te leveren én te monteren. Daarnaast heeft Pvvt een adviserende rol bij de keuze voor houtsoorten en afwerkingen.

Over Zorgvilla Blaricum

Aan de Blaricummermeent, grenzend aan het Gooimeer en het oude dorp Blaricum, wordt een woonzorgvilla ontwikkeld voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De kleinschalige particuliere villa stelt dementerende ouderen in staat om het leven dat zij zijn gewend zo veel mogelijk voort te zetten. In de zorgvilla worden 29 zorgappartementen gerealiseerd.

De zorgvilla wordt geëxploiteerd door Stepping Stones en gerealiseerd door Aedifica en Korian. HD architecten hebben het ontwerp gemaakt. De bouw is in handen van Bouwbedrijf van den Hengel. De zorgvilla wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd.