Afbouw en gevelbekleding Imagewharf

Afbouw en gevelbekleding Imagewharf
1960 IMAGEWHARF, AMSTERDAM
Imagewharf-Afbeelding-Vandaag-14_28_36
2017072100529_kl
2017072100536_kl
2017072100545_kl
IMG_5070-scaled
IMG_5076-scaled
Untitled_Panorama3-scaled

Project specificaties

Soort gebouw Bedrijfsverzamelgebouw

Type project Afbouw & Interieur, Geveltechniek

Locatie Amsterdam

Oppervlakte 2.450 m²

Status Opgeleverd

De nieuwe creatieve hub in de Amsterdamse Houthavens, op steenworp afstand van de Jordaan, is de locatie van creatieve campus Imagewharf. Een energieke omgeving waar deze urban community perfect in past. Het complex is een initiatief van een aantal creatieve bedrijven en Steengoed en omvat maar liefst 17.500 m² bouwvolume op bijna 1,5 hectare grond. Een indrukwekkend en uniek project waar ook Pvvt een bijdrage aan mocht leveren.

Enorme stads-oase

Imagewharf bestaat uit drie grote panden: het Ontwerpgebouw, het Werkgebouw en het Studiogebouw. Het Ontwerpgebouw bestaat uit vijf bouwlagen inclusief parkeerlaag uitgevoerd in prefab beton. Bij het Studiogebouw en het Werkgebouw zijn de begane grond en 1e verdieping opgetrokken uit een sokkel in prefab beton. Het Studiogebouw bestaat aan de bovenzijde uit een stalen loft kantoor. De bovenzijde van het Werkgebouw bestaat uit twee houten en twee stalen panden die door loopbruggen met elkaar verbonden zijn.

De gebouwen zijn opgedeeld in diverse multifunctionele vertrekken in de vorm van werkplaatsen, ateliers en loft offices met zeer diverse afmetingen. Daarnaast zijn er onder andere een clubhuis, stadspark en stadstuinen. De bijdrage van Pvvt aan dit enorme project was net zo divers als het project zelf. Ook wij gingen aan de slag met hout, aluminium (composiet) en kalkzandsteen. In totaal plaatsten we heel wat vierkante meters:

  • 900 m² houtskeletwanden
  • 900 m² Alucopal gevelbekleding (4mm in wit en zwart, verlijmd d.m.v. Simson Paneltack)
  • 650 m² kalkzandsteen in de parkeergarage (vellingblokken)

Het stijl- en regelwerk voor de houtskeletwanden hebben we uitgevoerd in vurenhout (184 x 38 mm). Voor de isolatie hebben we het geheel voorzien van twee lagen 90 mm PIR en dampremmende folie. Aan de buitenkant zorgt dampdoorlatend en waterkerend fassadedoek voor isolatie.

Afbouwtijd

Het produceren van de prefab houtskeletwanden nam in totaal 8 weken in beslag. Voor de montage op locatie hadden we 6 weken nodig en voor het aanbrengen van de Alucopal-gevelbekleding 8 weken. Tussendoor hebben we de kalkzandsteen geplaatst.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u ook een afbouw van topkwaliteit? Of bent u benieuwd wat Pvvt nog meer voor u kan betekenen? Bel dan naar 088 205 34 60 of mail naar info@pvvt.nl.

Over Imagewharf

Imagewharf is een creatieve campus waar ideeën en ambachten samenkomen in een urban community gebouwd op beleving en inspiratie. De huurders delen een clubhuis met food & beverage, expressie- en presentatieruimtes, glasvezel internet, e-cars en e-bikes, een stadspark en daktuinen. Binnen en buiten is er plek om te werken, presenteren, netwerken, ontspannen en sporten.

Tim van PeerManager Pvvt

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Pvvt voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 60    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.