Bijzondere gevel voor Ben de Graaff Holding

Fotos-Raymond-2018-11-13_3-fase-1
Fotos-Raymond-2018-11-13_4-fase-1
Fotos-Raymond-2018-11-13_5-fase-1

Project specificaties

Soort gebouw Bedrijfspand

Type project Geveltechniek

Locatie Tilburg

Status Opgeleverd

Stel, je ontwikkelt een nieuwbouwpand. Welk element is dan het meest bepalend voor de uitstraling? Exact, de gevel! En dat is precies de reden waarom Pvvt werd ingeschakeld voor de afwerking van een nieuwbouwcomplex in Tilburg. Opdrachtgever Ben de Graaff Holding koos voor een strakke gevel in een bijzondere kleur: brons. Pvvt zorgde ervoor dat de gevel echt de finishing touch werd.

Hoe pakken we het aan?

Bij het realiseren van een gevel is er één belangrijke regel. Het hout en de isolatie mogen elkaar niet raken. Gebeurt dat wel, dan ontstaat er het risico op vochtproblemen. We beginnen daarom met het isoleren van de muur. Vervolgens monteren we hier regelwerk op. Dit doen we met facafix-schroeven. Deze schroeven we in de bestaande muur en zij zorgen ervoor dat er afstand ontstaat tussen de verschillende lagen. De gevelplaten lijmen we vervolgens op de regels.

Bijzonder strakke vormen

Voor de gevel hebben we gebruik gemaakt van Alucopal platen. Hiermee kun je een uiterst strakke afwerking creëren. Door de gevelplaten aan de achterkant in te frezen kun je ze namelijk buigen. Op deze manier ontstaan er geen randen. De maatvoering komt bij deze afwerking wel heel precies. De freesnaad moet op exact de juiste plaats komen. Een belangrijke reden voor ons om de engineering in eigen huis te verzorgen.

Materiaalgebruik

Mooi, functioneel én duurzaam. Dat zijn de uitgangspunten bij de keuze voor onze materialen. Bij dit project hebben we onder andere gebruik gemaakt van:

  • PIR isolatie
  • Achterconstructie van geïmpregneerd vurenhout
  • Borgh – Facafix systeem
  • Gefreesde en gebogen gevelbeplating van Alucopal in de kleur brons

De afbouwtijd

Het isoleren, het monteren van de regels en het plaatsen van de gevelplaten nam in totaal drie weken in beslag.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u ook een perfect verzorgde gevel? Of bent u benieuwd wat Pvvt voor u kan betekenen? Bel dan naar 088 205 34 60 of mail naar info@pvvt.nl.

Tim van PeerManager Pvvt

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Pvvt voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 60    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.